Rozinky prémiové sultánky bez přidaného cukru
Kód: 1555/500 1555/100 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Jsou čisté, bez jakýchkoli příkras a jsou nejen bez přidaného cukru, ale také nesířené. Před sušením bobulí se jednoduše namočí do trochy oleje, aby se ještě rychleji usušily a bylo možné si na nich pochutnat. Sultánka je jedním z nejcennějších hroznů, protože má velmi tenkou slupku, nemá žádná semena a chutná obzvlášť sladce.
Složení: 99,5% sultánky a 0,5% slunečnicový olej.
Výživové hodnoty na 100 g:
Výživová hodnota: 946 kJ/ 226 kcal
Tuky: 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 60,7 g, z toho cukry: 55 g
Vláknina: 2,8 g
Bílkoviny: 4,8 g
Sůl: 0,03 g
Účinky: rozinky jsou zdrojem vitamínů (A, B, C, E a K), velkého množství vlákniny a prebiotik. Z minerálních látek především hořčík vápník, draslík zinek fosfor, chrom, železo a bór. Díky svému nízkému glykemickému indexu zasytí na dostatečnou dlouhou dobu.
Použití: rozinky jsou vhodné jako rychlá a zdravá svačinka, který zasytí a dodá rychlou energii. Můžete ji jíst samotné nebo přidat do musli nebo ovesné kaše. Skvěle doplní Vaši buchtu, vánočku nebo jiný domácí dezert či koláč. Jsou také skvělé k dochucení omáček, v masových omáček či do nádivek.
Upečte si hrnkovou bábovku s tvarohem a rozinkami. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V míse vyšleháme do hladka 250g tvarohu ve vaničce, 2 vejce, 1/2 hrnku cukru moučka, 100g oleje a 1 lžíci rumu. Do směsi vmícháme 1,5 hrnku polohrubé mouky s 1 práškem do pečiva. Pokud je těsto příliš husté dle potřeby přilijeme mléko. Nakonec vmícháme hrst rozinek a lžíci citrónové kůry. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané bábovkové formy.. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 stupňů asi 60 minut. Dobrou chuť.
Doporučená denní dávka: 25 - 30 g (cca 1 hrst)
Minimální trvanlivost: 3 - 8 měsíců. Skladujte na suchém a temném místě.
Zařazení: sušené ovoce
Země původu: Irán
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.