Mango plátky natural bez přidaného cukru a SO2
Kód: 1546/250 1546/500 1546/100 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Toto sušené ovoce je proto považováno za přirozené a zdravé. Tyto mango plátky jsou vyrobeny z oloupaných a nakrájených plodů zralého manga, které jsou sušeny při nízké teplotě. Tento proces zachovává všechny přírodní vitamíny a minerály, které se nacházejí v ovoci, včetně vitamínu C a vitamínu A. Mango také obsahuje důležité antioxidanty a vlákninu. Sušené mango plátky bez přidaného cukru a SO2 jsou skvělou a zdravou alternativou k cukroví a jiným sladkostem.
Složení: nesířené (neobsahují SO2) sušené plody manga
Výživové hodnoty na 100 g:
Výživová hodnota: 1512kJ/360 kcal
Tuky: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 89 g, z toho cukry: 42 g
Vláknina: 2 g
Bílkoviny: 1 g
Sůl: 0 g
Účinky: sušené mango obsahuje vlákninu, která může pomoci regulovat trávení a snížit riziko vzniku zažívacích problémů, jako jsou například zácpy. Obsahuje mnoho antioxidantů, jako jsou například karotenoidy, vitamín C a flavonoidy, které mohou pomoci chránit tělo před poškozením volnými radikály, snižovat záněty a podporovat zdraví kůže. Dále v něm najdeme vitamíny A, C, E a K, stejně jako minerály jako je hořčík, draslík a železo, které jsou důležité pro zdraví kostí, svalů a nervového systému.
Použití: sušené mango plátky si můžeme vychutnat samostatné nebo zahnat mlsnou i koláčem nebo raw dezerty. Hodí se i do kaší a jogurtů jako chutný přídavek. Pro snadnější konzumaci namočte sušené mango na několik hodin do vody nebo ho nechejte přes noc na vzdušné vlhkosti.
Vyzkoušejte mango a kokosové kulfi (indická zmrzlina). Potřebujete 2 šálky mléka, 1 šálek sladkého kondenzovaného mléka, 1/2 šálku sušeného manga nakrájeného na menší kousky, 1/2 šálku kokosového mléka, 1/4 šálku cukru, 1 lžička kardamonu, 1 lžička šafránu (dobrovolné). Ve větší hrnci smíchejte mléko, sladké kondenzované mléko a kokosové mléko. Přidejte sušené mango, cukr a kardamon a vařte na středním ohni asi 15-20 minut, dokud směs nepřijme silnější a sladkou chuť. Odstraňte směs z tepla a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu. Pokud chcete, můžete přidat i šafrán pro extra chuť a barvu. Směs nalijte do formy na zmrzlinu a nechte zmrznout asi 6 hodin nebo přes noc. Krátce před podáváním nechte zmrzlinu mimo mrazák asi 5 minut.
Doporučená denní dávka: 25 - 30 g (cca 1 hrst)
Minimální trvanlivost: 3 - 8 měsíců. Skladujte na suchém a temném místě.
Zařazení: sušené ovoce
Země původu: Thajsko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.